Projecten

Shoppen doe je in Tilburg

 

 

Een van de thema’s uit het gezamenlijk jaarplan van Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg en BIZ Vastgoedeigenaren Binnenstad Tilburg is om meer publiciteit te geven aan het vernieuwde shopaanbod van het centrum van Tilburg. Hiervoor is in 2018 i.s.m. verschillende stakeholders uit de stad een campagne gelanceerd, vanuit de gezamenlijke afzender centrumtilburg.com, die volledig gericht is op het shoppen en verblijven in Tilburg en de toegevoegde waarde laat zien t.o.v. omliggende grote steden.

 

De branding campagne loopt het hele jaar door en is verbindend door 3 verschillende piekmomenten, gericht op shoppen en stappen. Gedurende het hele jaar is de campagne op verschillende plekken, ook buiten de stad, zichtbaar in de vorm van een online video op social media en offline uitingen zoals abri’s en busreclame. Aan de hand van diverse portretten wordt gepresenteerd waarom Tilburgers trots zijn op hun stad en er zo graag verblijven. De campagnebeelden worden ook beschikbaar gesteld aan eigenaren en ondernemers uit de stad, om ook zelf te kunnen delen en zo gezamenlijk de campagne te dragen en Tilburg als shopstad sterk te maken.

 

De focusdoelgroep voor dit jaar is jongeren en studenten in en rondom Tilburg (19-35 jaar). De komende 3 jaar bouwen we dit uit naar oudere doelgroepen, dit past bij het huidige aanbod en de uitbreiding van winkels voor de doelgroep 25+ en ouder. Uiteindelijk moet Tilburg ook een mooi shopcentrum zijn voor inwoners uit Oisterwijk, Udenhout, Den Bosch etc.

 

Daarnaast zet Tilburg september op de kaart als Fashionmaand. Naast een jaarlijks terugkerende Glamour Shopping Day en Vriendin Shopdag werd dit jaar een nieuw fashion event georganiseerd in Tilburg: Elite Model Look Castingdag. Een event, dat de intentie heeft om een vervolg te krijgen in 2019 om zo landelijk Tilburg te laten zien als trendy winkelstad dat een bezoek meer dan waard is. Maar liefst 8 van de 16 finalisten van de Elite Model Look Finale zijn dan ook voortgekomen uit de Tilburgse castingdag.