Actueel

Vernieuwd Winter in Tilburg; een traktatie op sfeer, beleving en gezelligheid

 

11 oktober 2018

 

 

De bezoekers aan de Tilburgse binnenstad worden dit jaar getrakteerd op een vernieuwde winterbeleving. Het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg initieert in deze feestelijke maand een aaneenschakeling van vermakelijke winteractiviteiten. Het wordt een decembermaand vol belevingscadeaus voor de bezoekers aan de binnenstad.

 

Lichtkunstwerk op de Heuvel en metershoge kerstbomen

Wie in december naar Tilburg komt om te shoppen of voor een avondje uit, krijgt te maken met een vol winters programma. Nieuwe, maar ook bestaande, activiteiten en evenementen, voorzien van een speciaal kersttintje voor de winter. Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari bruist de winter in Tilburg. Zo wordt de St. Josephkerk op de Heuvel gedurende de hele periode verlicht met een unieke lichtprojectie en komen er twee levensgrote kerstballen te liggen op verschillende pleinen. Daarnaast worden zes metershoge verlichte kerstbomen geplaatst op prominente plekken in de stad. Feestelijke sfeerverlichting, bijzondere winterse theateracts, sfeervolle kerstmuziek door de hele binnenstad; een veelzijdig programma vol winteractiviteiten.

 

Winterse activiteiten: muziek, theater en inspiratie

Hoewel de winterkermisattracties niet terugkeren in de binnenstad, worden er wel talloze winterse activiteiten georganiseerd. Een greep uit het programma:

  • Vrijdag 7 december: opening Winter in Tilburg met feestelijk moment op de Heuvel. Samen proosten we op een sfeervolle winterperiode in Tilburg en geven we een voorproefje van het bomvolle programma.
  • Zaterdag 8 & zondag 9 december: dit weekend staat de binnenstad in het teken van inspiratie, demonstraties, advies en proeverijen. Winkels en horecazaken laten zien waar je echt niet zonder kan tijdens de feestdagen. Het thema is uiteraard Winter en Kerst.
  • Zaterdag 15 & zondag 16 december: muziek klinkt door de gehele binnenstad. Bezoekers worden getrakteerd op kerstliederen van moderne, verrassende en verwonderende kerstmuziekacts. Op zaterdagmiddag 15 december staat in de Stadhuisstraat de kerstspecial van Tilburg Zingt op het programma. Zondagochtend 16 december vindt de kersteditie van de Dwalerij plaats.
  • Zaterdag 22 december & zondag 23 december: een grote groep kerstelfen is op zoek naar de Kerstman en zorgt voor een kerstsfeer in de binnenstad.

Ook leuk: er rijden gratis cadeaufietstaxi’s rond, de binnenstad wordt op 21 december omgedoopt tot ‘Foute Kersttrui Vrijdag’ en er vinden Kerst Ghosttours plaats. Voor de kids staat na de kerstdagen het Spruit Festival op het programma. Het complete programma en acties worden tijdig gecommuniceerd, houd uw brievenbus in de gaten!

 

Initiatief uit de stad

Winter in Tilburg is een initiatief van verschillende stakeholders uit de binnenstad: Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Binnenstad Management Tilburg en BIZ Vastgoedeigenaren Binnenstad hebben de handen ineengeslagen om de stad een winters cadeau te geven in de vorm van vermaak en sfeer.